TALLERS PER A TOTHOM

Descripció

Un itinerari que ens permetrà conèixer de manera amena diverses religions presents a Catalunya i ens ajudarà a adonar-nos que hi ha moltes maneres de veure la realitat.

Objectius

 • Prendre contacte amb la nostra mirada. Comprendre que hi ha diferents maneres de mirar, que es pot aprendre a mirar per tal de no quedar-se en una mirada superficial.
 • Descobrir, adonar-se de les diferents cares de la realitat.
 • Explorar la realitat des de llenguatges diferents, des de diverses vies d’indagació i comunicació.
 • Fer-se conscient que Catalunya és plural, també a nivell religiós.
 • Identificar diverses religions.
 • Conèixer les principals característiques de les religions que hi ha al nostre entorn.Dades bàsiques

3 hores, aproximadament


Cicle Mitjà i Cicle Superior d’Educació Primària. ESO


4. Educació de qualitat
5. Igualtat de gènere
10. Reducció de les desigualtats 16. Pau, justícia i institucions sòlides


Recomanem que aquest taller es faci en el marc dels itineraris Interpretar un entorn plural o Ens fem preguntes . També forma part de l’itinerari Diversitat i Ramadà .
 • La nostra experiència ha estat molt positiva. Tant la Clara com l'Elisenda han sapigut arribar al jovent fent que participés i s’expliqués en pròpia veu. Creant un espai de diàleg intercultural on compartir inquietuds, dubtes i altres qüestions. L'assessorament posttaller ha estat d'una gran professionalitat i es denota experiència i amor per la feina que fan. Gràcies per haver-vos trobat.

  Sílvia Fernàndez Miralles Projecte Instituts Oberts - Cooperativa L'Eina
 • Un curs que et sacseja. Et fa obrir els ulls, et dona eines i t'ajuda a treballar la diversitat religiosa que tots tenim a les aules.

  Montserrat Garriga Mestra d’Infantil. Escola Alta Segarra
 • Sorpresa inicial, exposició i tertúlia. Entre els alumnes no hi ha cares cansades. Traiem suc a la diversitat religiosa que tenim a l’aula i arribem a conclusions molt interessants.
  Dues hores que et remouen per dins. L’evidència d’un desconeixement que com a mestra no m’hauria de permetre.

  Aina Carbonés Mas Mestra de Primària. Escola Monsenyor Gibert
 • Escoltar la Clara parlant de les religions m’ha trencat un mur defensiu que tenia creat a base de prejudicis i m’ha fet adonar de la importància de conèixer els altres per acostar-nos. En el món individualista i desconnectat en el que vivim ella ens ofereix noves mirades que possibiliten ponts de llum per re-connectar-nos.

  Laia Muns Gestora cultural
 • Invisibilitzar les religions a l’escola no la fa més democràtica, sinó menys, per això és tan important la feina de Lalè.

  Agustí Lleyda Mestre de Primària. Escola Agrupació Sant Jordi
 • El que més m’ha agradat és la claredat de les explicacions i la interacció i el dinamisme amb nosaltres.

  Alumne de 4t d’ESO Terrassa
 • Lo millor del taller ha estat que tothom pogués participar.

  Alumna de 3r d’ESO. Barcelona
 • Les religions poden ser una eina d’inclusió social molt potent, però alhora identificar-te públicament amb una religió pot ser motiu explícit d’exclusió. Al nostre CFGS creiem que és indispensable conèixer quin és l’actual mapa religiós del territori. Aquest apropament ens permet saber de l’altre i trencar amb tots els estereotips i prejudicis que ens acompanyen. Els tallers formatius de Lalè ens han permès fer aquesta descoberta d’una manera molt amena i propera.

  Anna Ramos Jaumà Professora del CFGS d’Integració Social. Institut Guillem Catà
 • Des de 2016 faig trobades temàtiques. Vaig convidar Lalè perquè ens parlés de la diversitat espiritual. Els comentaris dels assistents van ser: "m'ha encantat la forma d'enfocar la xerrada", "nit de descoberta i d'aprenentatge", "xerrada molt il·lustrativa", "agraïment a la Clara per tots aquells aspectes que ens ha recordat".

  Cristina Calvet Advocada i docent
 • Reconèixer i atendre la diversitat a l’aula és un gran repte per als docents. Lalè aporta una mirada profunda i empàtica, aborda el tema amb cura i sensibilitat amb una oferta de tallers i recursos que ens ajuden a entendre i gestionar la diversitat amb tot el rigor que mereix.

  Flora Grané Servei de llengua, interculturalitat i cohesió social - Departament d’Educació
 • Gràcies per donar a conèixer la nostra religió i deixar-nos-la explicar a classe.

  Alumne de 2n d’ESO. Terrassa
 • Si amb tots els temes i projectes els i les mestres volem i necessitem l’ajuda de la comunitat, també en la dimensió espiritual i religiosa ens queda molt per conèixer i per créixer. En aquest sentit, comptar amb Lalè ha estat un gran encert.

  Elisabet Costa Mestra de Primària