Diàleg entre Laia de Ahumada, Maria del Mar Albajar i Jenabou Dembaga
En aquests moments, a Catalunya hi ha més de 85.000 alumnes musulmans. Quina resposta s’hi dona? Per què?
Aproximar-nos a la realitat des del codi simbòlic per poder-la interpretar i valorar
Què significa dialogar? Què implica i què aporta?
Treballar la diversitat religiosa a les aules aporta alguna cosa?
Aprendre a ser. L’aportació del silenci als processos de desenvolupament humà
Diàleg entre Clara Fons Duocastella i Agustí Lleyda Basiana
Sessions dedicades a conèixer diferents festivitats religioses
La nostra experiència ha estat molt positiva. Tant la Clara com l'Elisenda han sapigut arribar al jovent fent que participés i s’expliqués en pròpia veu. Creant un espai de diàleg intercultural on compartir inquietuds, dubtes i altres qüestions. L'assessorament posttaller ha estat d'una gran professionalitat i es denota experiència i amor per la feina que fan. Gràcies per haver-vos trobat.
Un curs que et sacseja. Et fa obrir els ulls, et dona eines i t'ajuda a treballar la diversitat religiosa que tots tenim a les aules.
Sorpresa inicial, exposició i tertúlia. Entre els alumnes no hi ha cares cansades. Traiem suc a la diversitat religiosa que tenim a l’aula i arribem a conclusions molt interessants.
Dues hores que et remouen per dins. L’evidència d’un desconeixement que com a mestra no m’hauria de permetre.
Escoltar la Clara parlant de les religions m’ha trencat un mur defensiu que tenia creat a base de prejudicis i m’ha fet adonar de la importància de conèixer els altres per acostar-nos. En el món individualista i desconnectat en el que vivim ella ens ofereix noves mirades que possibiliten ponts de llum per re-connectar-nos.
Invisibilitzar les religions a l’escola no la fa més democràtica, sinó menys, per això és tan important la feina de Lalè.
El que més m’ha agradat és la claredat de les explicacions i la interacció i el dinamisme amb nosaltres.
Lo millor del taller ha estat que tothom pogués participar.
Les religions poden ser una eina d’inclusió social molt potent, però alhora identificar-te públicament amb una religió pot ser motiu explícit d’exclusió. Al nostre CFGS creiem que és indispensable conèixer quin és l’actual mapa religiós del territori. Aquest apropament ens permet saber de l’altre i trencar amb tots els estereotips i prejudicis que ens acompanyen. Els tallers formatius de Lalè ens han permès fer aquesta descoberta d’una manera molt amena i propera.
Des de 2016 faig trobades temàtiques. Vaig convidar Lalè perquè ens parlés de la diversitat espiritual. Els comentaris dels assistents van ser: "m'ha encantat la forma d'enfocar la xerrada", "nit de descoberta i d'aprenentatge", "xerrada molt il·lustrativa", "agraïment a la Clara per tots aquells aspectes que ens ha recordat".
Reconèixer i atendre la diversitat a l’aula és un gran repte per als docents. Lalè aporta una mirada profunda i empàtica, aborda el tema amb cura i sensibilitat amb una oferta de tallers i recursos que ens ajuden a entendre i gestionar la diversitat amb tot el rigor que mereix.
Gràcies per donar a conèixer la nostra religió i deixar-nos-la explicar a classe.
Si amb tots els temes i projectes els i les mestres volem i necessitem l’ajuda de la comunitat, també en la dimensió espiritual i religiosa ens queda molt per conèixer i per créixer. En aquest sentit, comptar amb Lalè ha estat un gran encert.
Necessites més informació?